Wagopakowarka do worków otwartych – „stojak”

stojak wagopakowarkaWagopakowarka do worków otwartych tzw. „stojak” jest urządzeniem które ma za zadanie poprawne odważenie i napełnienie worka. Wszystkie dodatkowe operacje (zaszywanie, zgrzewanie, nakładanie taśmy krepowej, itd.) mające na celu zamknięcie worka, muszą zostać wykonane na oddzielnym stanowisku.

Wagopakowarka jest przeznaczona do ważenia
i pakowania produktów sypkich/granulowanych/ pylistych.  Ze względu na rodzaj pakowanego produktu, do dozowania mogą zostać użyte dozowniki:

  • Grawitacyjny
  • Ślimakowy
  • Taśmowy
  • Wibracyjny

W tym urządzeniu układ ważący jest umiejscowiony na ustniku, a szalką wagi w chwili dozowania staje się worek – jest to tzw. waga brutto.

Wagopakowarka może zostać rozbudowana o moduł zamykający worek z taśmą prowadzącą – moduł pakujący LPack.

Podstawowe podzespoły urządzenia:
• Konstrukcja wsporcza
• Elektroniczna waga porcjująca typu brutto
• Dozownik
• Ustnik otwarty Czytelny System sterowania oparty na sterowniku PLC Siemens/Proface z panelem dotykowym
• Zastosowane napędy uznanych producentów

Wyposażenie opcjonalne:
• Układ odsysania produktu w worku
• Układ wibracji napełnionego worka
• Układ czyszczenia podajników
• Nadwagowy zbiornik buforowy

Podstawowe parametry techniczne:
• Maksymalna masa porcji: 50kg,
• Minimalna masa porcji: 10kg,
• Wydajność linii: do 220 porcji/godz. (zależnie od operatora, własności produktu oraz wielkości porcji)
• Typ worków: otwarte, papierowe wielowarstwowe (do 4 warstw), zalecane z dnem koperto¬wym bez bocznych fałd, worki foliowe PE, worki polipropylenowe PP powlekane,
• Szerokość worka: 450 – 650mm,
• Długość worków: 600 – 1100mm
• Zasilanie elektryczne: 3 x 400V 50Hz,
• Zapotrzebowanie mocy: max. 3kW,
• Zasilanie w sprężone powietrze: 5 – 10bar,
• Zużycie sprężonego powietrza 100Nl

Pobierz kartę produktu(10 MB)